Richting bepalen

Het ontwerpen van een product is een stapsgewijs proces waarbij analyseren gepaard gaat met ontwikkelen.
Aan het begin van het traject wordt u een aantal kritische vragen gesteld, waardoor uw opdrachtsomschrijving nog sterker kan worden. Lost uw product een probleem op en wie gaat het product gebruiken? Bestaat het niet al? Waarom is uw product beter? Kan dit product commercieel een succes worden? Hoe groot is de markt? Kan het beschermd worden middels een patent?
De belangrijkste vragen zijn voor Kenneth Veenenbos welke voordelen het product voor de gebruiker kan bieden en of de wereld om ons heen er ook beter van wordt.
Indien nodig wordt er onderzoek gedaan onder de gebruikers om relevante gebruiksproblemen aan het licht te brengen.

Product ontwerp


Tijdens de ontwerp-fase worden al schetsend en eventueel werkend met testmodellen, oplossingen aangedragen.
De bedachte concepten vormen haalbare oplossingen voor de met u samen geformuleerde opdracht. Vormgeving, ergonomie, materiaalkeuze en mechanische werking zijn aspecten die in deze fase verder uitgewerkt worden. Afhankelijk van de complexiteit van het project kunnen in deze fase prototypes gemaakt worden zodat er een soepele overgang is naar de engineeringfase.

Engineering


Tijdens de engineering kristalliseert het product verder uit. Er wordt gezorgd dat het product op een machine gemaakt kan worden.
Er wordt goed gekeken naar de beschikbare materialen en productieprocessen om tot de beste kwaliteit/prijs verhouding van de verschillende onderdelen te komen. Constructiedetails worden zo optimaal mogelijk ontworpen, zodat het product makkelijk in elkaar gezet kan worden en niet kapot gaat tijdens gebruik.

Markt introductie


Om uw product goed in de markt te zetten heeft u grafisch materiaal, een website en promotiemateriaal zoals winkeldisplays nodig.
Kenneth Veenenbos industrieel ontwerp kan grafisch materiaal in de door u gewenste stijl ontwerpen en u eventueel ook doorverwijzen naar geschikte partners om uw grafische materiaal te drukken of om uw website te realiseren.